fbpx
Ingyenes kiszállítás 10.000.- Ft felett
Aktuális akcióink

Immunerősítés a valódi grapefruit erejével

Írta: developer |

A téli hónapokban vitaminpótlás céljából előtérbe kerülnek a citrus-félék. A közkedvelt narancs, mandarin, citrom mellett a grapefruitot sokan megosztó gyümölcsként ismerik, néhányan rajonganak frissítő ízéért, mások kerülik fanyarsága miatt. Egészségre gyakorolt hatása azonban megkérdőjelezhetetlen!

A grapefruit igazi vitaminbomba

A gyümölcsöt az 1750-es években fedezték fel a Karib-térségben. Magja jelentős mennyiségű C-vitamint és E-vitamint tartalmaz, emellett gazdag flavonoidokban, polifenolokban, limonoidokban, zsírsavakban és lipidekben. Kiemelkedő antioxidáns tulajdonsága miatt étrend-kiegészítők közkedvelt alapanyaga.

A különféle betegségek megelőzésében is ennek a jelentős antioxidáns tulajdonságának van szerepe. Számos krónikus betegség kialakulásáért a túlzott szabad gyök képződés a felelős. A szabad gyökök fokozott reakcióképességű molekulák, amik így a szövetekben a fehérjék, a zsírok és a DNS oxidatív károsodását eredményezik. Az antioxidáns hatású vegyületek képesek megkötni a szabad gyököket, így csökkentik az oxidatív stresszt, ezáltal különböző betegségek megelőzésében jelentősek.  A grapefruitmag kivonat antioxidáns hatásának köszönhetően segíti a szervezet ellenállóképességét, a gyomor- és bélrendszer mikrobiológiai egyensúlyának fenntartását. Továbbá számos baktérium- és vírustörzs, illetve gombafaj növekedését is gátolja anélkül, hogy károsítaná a bélflórát.

A grapefruitmag kivonat jótékony hatásai

Talán legismertebb hatása, s amely miatt a leginkább közkedvelt étrend-kiegészítővé vált a grapefruitmag kivonat a téli, meghűléses időszakokban, az ez az antibakteriális és gombaellenes hatása. A korábban említett flavonoidok felelősek az antioxidáns hatásért. Elsősorban felső légúti és torok fertőzések megelőzésében és kezelésében alkalmazzák széles körben.

Nem csak a kórokozók elleni védelemben hasznosak a grapefruitmagban található antioxidánsok, hanem a kardiovaszkuláris panaszok, mint például a magas vérnyomás enyhítésében segíthet, valamint védhet az érelmeszesedés ellen is.

Egyes flavonoid hatóanyagainak (naringinin, hesperidin) köszönhetően tumorellenes hatás is igazolható laboratóriumi körülmények között. Ezen vizsgálatok kimutatták, hogy a grapefruitmag kivonat gátolta a tumorsejtek növekedését.

Grapefruit infografika

Mikor alkalmazzuk a grapefruitmag kivonatot?

A grapefruitmag kivonatot elsősorban cseppek formájában alkalmazhatjuk az immunrendszer működésének fokozása céljából. Ezt az őszi-téli, megfázásos időszakban javasoljuk a felső légúti fertőzések megelőzésére, valamint ezen megbetegedések kiegészítő terápiájaként. Adagolása felnőtteknek napi 3 x 15 csepp 1 pohár (kb. 2 dl) vízben elkeverve vagy a kesernyés íz elfedése érdekében szörpbe, üdítőbe is keverhető. Vízbe, vagy más italba keverve sárgásfehér opálosodás tapasztalható, ez a kivonat sajátos tulajdonsága. A csepp kiváló választás azok számára, akik nem kedvelik a kapszulákat, tablettákat és inkább a folyékony termékeket választják.

A Bioextra Grapefruit mag cseppek mellett a termék kapszula formában is elérhető. Ezt a formát elsősorban érzékeny gyomrúaknak ajánljuk, illetve azoknak, akik kerülik az alkohol tartalmú termékeket. A Bioextra Grapefruit mag kapszula hozzáadott C-vitamint is tartalmaz az immunrendszer fokozottabb támogatása érdekében.

Grapefruit

Jó, ha tudod!

Fontos kiemelni, hogy kellő óvatossággal használjuk a grapefruit tartalmú termékeket, ugyanis több, mint 80 különböző gyógyszer kölcsönhatásban van szerepe. Ennek ismerete elengedhetetlen, ugyanis ezek a folyamatok jelentősen befolyásolhatják a gyógyszerek mellékhatásainak kialakulását. Ha bármilyen krónikus betegségére tartósan gyógyszert szed, konzultáljon kezelőorvosával a grapefruit tartalmú készítmények szedése előtt.

Forrás