fbpx
Ingyenes kiszállítás 10.000.- Ft felett
Aktuális akcióink

Bőrszépítő trükkök argánolajjal

Írta: developer |
Bőrszépítő trükkök argánolajjal

A fiatalos és egészséges bőr, a kortalan szépség védjegye, nem csak genetika és pénztárcafüggő. Számtalan praktika létezik, ami távol áll a plasztikai sebészek világától, ami az öregedést méltóságteljessé, nem pedig nevetségessé teszi. Napjainkban ráadásul új irányzat is elindult: már nem csak a 20 éveseké a világ. Egyre több ősz hajú modell és 40 év feletti nő dicsekedhet azzal, hogy példaképpé, vagy valamilyen módon influencerré vált szépségmegőrzés témában. Nem is csoda. A szépség ugyanis nem korfüggő, vagy legalábbis sohasem lehetne az. A szépség és az egészséges bőrkép egy életen keresztül fenntartható, bár azt nem állítjuk, hogy az örök fiatalság lehetséges. Amit természetes eszköztárral megtehetünk, az az, hogy az életmódunkat megvizsgálva a lehető legjobbat hozzuk ki a bőrünk állapotából. Egyszerű megoldásokkal, otthoni környezetben is sokat tehetünk a bőrünk szépségéért. Mutatunk is erre néhány házi kence praktikát, aminek alapját a csodálatos argánolaj képezi!

Nevtelen terv

Argánolaj, a bőr folyékony aranya…és a francia nők titka

Mireille Guillano egyike azoknak a híres francia nőknek, akik az érett nők titkos praktikáival foglalkoznak. Ő az, aki felfedte az argánolaj napi használatában rejlő áldásos hatásokat, amikor megosztotta a Francia nők nem ráncosodnak című könyvében az ezzel kapcsolatos tapasztalatait.

Az argánolaj jelenleg egyike a legnépszerűbb bőrápoló olajoknak, sokoldalúsága vitathatatlan. Sokáig mostohán mellőzte a szépségipar, pedig a marokkói nőknek már évszázadok óta, a francia nőknek pedig évtizedek óta szerepel a napi bőrápolási rutinjában.

Az argánolaj a Marokkóban őshonos argánfa (Argania spinosa) magjaiból kivont természetes olaj. Zsírsavakban és antioxidánsokban gazdag olaja az elmúlt években annyira népszerűvé vált világszerte, hogy a marokkói kormány megnövelte erőfeszítéseit az argánfa ligetek termesztésének fokozása érdekében.

Ezt a gyönyörű, aranyló olajat kézzel, hagyományos módszerrel állítják elő. A feldolgozó közösségek a lehullott argán termést kézzel szüretelik, majd a napon szárítják, így a dió és a gyümölcs rövid idő alatt gondosan elválik egymástól. A nők aprólékosan, kézzel törik fel ezeket a dióféléket, hogy kihámozzák belőle a mandulára emlékeztető magot. A nyers magokat hidegen sajtolják majd többször átszűrik, hogy eltávolítsák az olajból az esetleges magszemcséket. A kész olaj világossárga, kellemes illatú és finom textúrájú.

Nevtelen terv

MIÉRT OLYAN HATÁSOS BŐRTÁPLÁLÓ A BIOEXTRA ARGÁNOLAJ?

  • javítja a sejtanyagcserét, regeneráló, sejtmegújító hatású
  • megerősíti a bőr védő-, barrierrétegét
  • bőrpuhító és hidratáló hatású, mivel növeli a bőr mélyebb rétegeinek víztartalmát
  • antioxidáns, így hatékony a bőröregedés megelőzésében
  • enyhén gyulladáscsökkentő
  • könnyen eloszlatható, mélyen felszívódó, tápláló hatása hosszan tart.

Ajánlott felhasználása sokrétű: egyaránt alkalmas
idősödő, érett bőr ápolására,
száraz, érzékeny, viszkető, hámló bőr ápolására, gyulladásra, ekcémára hajlamos bőr esetében, de zsírosabb, pattanásokra hajlamos bőr ápolására is.

Hogyan használható?

Ez az olaj valójában az egész testünknek áldás a hajas fejbőrtől kezdve a száraz, repedezett sarok táplálásáig. Férfiaknak szakállápolásra is kiváló. Nagyon sokan csak magát a tiszta olajat használják bőrtáplálásra, mások pedig egyéb alapolajjal, vagy anti-aging kozmetikumokkal keverik a megfelelő arányban. Néhány otthon is elkészíthető „kence-receptet” megosztunk most veletek, kísérletezzetek bátran és bővítsétek a repertoárt! Az argánolaj tényleg egy aduász a bőr rugalmasságának megőrzésére. Az alapanyagokat és szükséges eszközöket beszerezhetitek gyógyszertárban is, vagy bioboltokban, drogériákban.

Argánolaj és egyéb olajkombinációk

Száraz, érzékeny, gyulladásra hajlamos bőrre szánt készítményekben kombinálhatjuk avokádóolajjal, makadámiadió-olajjal, kevés ligetszépe-olajjal vagy kamillaolajjal.

Az idősödő, érett bőr teljes zsírsavszükségletének pótlására használhatjuk avokádóolajjal vagy makadámiadió-olajjal keverve. Anti-aging kozmetikumokban ideális kiegészítője a vadrózsa, homoktövis- vagy a gránátalmamag-olaj.

A zsírosabb, pattanásokra hajlamos bőrre szánt készítményekben alapolajként kombinálhatjuk jojobaolajjal, kamillaolajjal, illetve a gyulladáscsökkentő és hámosodást szabályozó hatását erősíthetjük ligetszépe-olajjal.

Nevtelen terv

Kedvelt olajkombinációk érettebb bőrre

ÉJSZAKAI SZÉRUM

Hozzávalók

15 ml BIOEXTRA argánolaj Q10 oldattal

10 ml vadrózsa olaj

10 ml mandula olaj

4-5 csepp Tocosterol (E-vitamin) – gyógyszertárban megvásárolható

Elkészítés

Csak mérd az összetevőket egy üvegcsébe, rázd össze és készen is van.  Az összetevők arányát szükséges szem előtt tartani, ezért nem kötelező patikamérleget használni, csak az egymáshoz viszonyított arányukat szükséges tartani. Használd esténként, fürdés után, nedves bőrre, mivel ez a bőrápoló olajmix alapvetően éjszakai bőrmegújításra lett kitalálva. Ébredés után puha, sima és rugalmas bőr vár a tükörben.

Figyelem! Az argánolaj nem hőérzékeny. Vitamintartalmának megóvása érdekében azonban lehetőleg kerüljük a hosszas melegítést és forralást!

Nevtelen terv 37

BŐRNYUGTATÓ ARGÁNOLAJAS HABKRÉM

Hozzávalók

100 gr shea vaj

5 ml argánolaj

2 ml sárgabarackmagolaj

10 csepp ligetszépe olaj

2-3 csepp 100% tisztaságú levendulaolaj

Elkészítés

A shea vajat hasonlóan az étcsokoládék felolvasztásához, gyöngyöző víz felett egy fém tálban átmelegítjük, és felmelegítve, de nem forrón! hozzáadjuk a kimért olajokat. Ezt az egész elegyet háztartási habverővel jól összedolgozzuk. Amikor már látható, hogy szép habos az állaga, akkor adjuk csak hozzá a 2-3 csepp levendulaolajat. Patikában kapható 20 mg tégelyekbe helyezhetitek, és felhasználás ideje alatt tároljátok végig hűtőben!  Megnyugtatja a bőrt, napégésre is kiváló. Fényvédő krém használata ajánlott utána!

FESZESÍTŐ-HIDRATÁLÓ ARCPAKOLÁS

Hozzávalók

1 répa

fél kígyóuborka

5-8 csepp 100%-os argánolaj

2-3 csepp 100% tisztaságú citromolaj

A répát és az uborkát reszeld apróra, majd add hozzá az argánolajat és néhány csepp citromolajat. Vidd fel az arcodra és hagyd rajta 20 percet. Dőlj hátra, relaxálj, majd öblítsd le! Az arcodat feszesebbnek, tömörebbnek érzed majd és sugárzóbb lesz, még az apróbb duzzanatok is alább hagynak. A citromolaj bőrfehérítő hatása miatt a fénytelen, foltos bőrt felüdíti, az argánolaj mélyhidratáló hatása miatt pedig ragyogóan kisimulttá válik a bőr. Ha nem esti rituáléként használod, akkor érdemes utána fényvédőt használni.

Beauty csep

ARANYLÓAN RAGYOGÓ HAJ

Ha száraz, töredezett, vékony szálú hajad van, esetleg festéstől, hajvasalástól vagy hajcsavarástól folyamatosan gyötört, akkor tégy a tenyeredbe pár csepp argánolajat. Kend szét a tenyereden, majd hajmosás előtt a tiszta fejbőrbe masszírozd be, még a tövekhez is! (A mennyiség függ a haj tömegétől, hosszától is.) 10-15 percig hagyd hatni, akár minden alkalommal. Lehet egyszerűbben is, úgy, hogy a balzsamodba kevered a cseppeket, csak így egy kissé csökkented az argánolaj tápláló hatását.

Ha a hajadnak fényvédelemre van szüksége, vagy csak a tűző naptól óvnád, nehogy még szárazabbá tegye azt, bátran alkalmazhatod többször is hetente. A kisebb tincsekre oszd a hajad ésd sorban húzd végig az argánolajos tenyeredet hajtőtől a hajvégekig. A vitaminok beépülnek a szálakba, és a hajhagymák tövébe, megakadályozzák a sérülést, töredezést, az olajban lévő zsírsavak pedig rugalmassá teszik a szálakat, és haj tapintása nem válik zsírossá.

AJAKBALZSAM

Hozzávalók

3 egység körömvirág olaj

5 egység makadámdió olaj

pár csepp argánolaj

2 egység méhviasz

Elkészítés

Az összetevőket gőz felett összeolvasztjuk, ügyeljünk rá, hogy jól elkeveredjenek, majd töltsük egy apró tégelybe és hagyjuk a hűtőben pihenni pár percig. Ezután már kész is:)  Szilárdulás után ujjbeggyel vigyük fel ajkainkra. Figyelem! Minél több a méhviasz a balzsamban, annál keményebb az eredmény ebből kifolyólag, viszont annál lassabban is fogy. Érdemes megtalálni az állagban az átmenetet!

Az argánolaj jótékony hatásai számtalan módon támogatják tehát a mindennapi bőrápolást

DSCF0139

Ha 100% tisztaságú argánolajat keresel, mert kipróbálnád jótékony hatásait, válaszd a BIOEXTRA ARGANIA OIL termékcsaládunkat, hozzáadott Q10 tartalommal. A bőr folyékony aranya 20, 50, 100 ml kiszerelésben érhető el a patikákban és a bioboltokban.