fbpx
Ingyenes kiszállítás 10.000.- Ft felett
Aktuális akcióink

Vérünkben a segítség! – Vaskészítménnyel várja a véradókat a Magyar Véradók Napján az Országos Vérellátó Szolgálat és a Bioextra

Írta: bioextra |

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSz) és a Bioextra Zrt. 2022. november 25-én, a Magyar Véradók Napja alkalmából, ingyenesen átvehető BIOEXTRA FERROVIT vaskészítménnyel várja a véradókat.*

A 100%-ban hazai tulajdonú Bioextra Zrt. már több, mint harminc éve törekszik arra, hogy az egészség megőrzését támogassa saját gyártású étrend-kiegészítő készítményeivel. Vannak azonban olyan élethelyzetek, amikor a prevenciós gondolkodás, a különböző kapszulák és vitaminkészítmények már nem elegendőek, és komolyabb segítségre, intézményi összefogásra van szükség.  A „Vérünkben a segítség”– kampány célja, hogy a véradás fontosságára hívja fel a figyelmet és ezzel támogassa az OVSz fáradhatatlan munkáját, hiszen a súlyos balesetek sérültjei, a műtétre váró páciensek és a vérképzőszervi betegségben szenvedők számára nélkülözhetetlen vérkészítményeket folyamatosan szükséges biztosítani. 

Vérünkben az segítség - Véradás

VÉRPÓTLÁS? CSAKIS VÉRADÁSSAL LEHETSÉGES!

A vér szervezetünk egyik legfontosabb alkotóeleme, részt vesz az oxigén, a szén-dioxid, a hormonok, a különböző tápanyagok és salakanyagok szállításában, valamint a kórokozók elleni védelemben is. Kevésbé ismert tény, hogy a tudomány a mai napig nem talált megoldást a vér mesterséges előállítására, így a vér pótlása csakis emberi véradással lehetséges. Éppen ezért kell kiemelt fontossággal kezelni a véradás kérdését, hiszen egyetlen véradással akár három ember életét menthetjük meg!

Ami tehát valakinek az idejéből egy órát, az másnak a gyógyulást, és így egy egészségesebb élet ígéretét jelentheti.

A hazai egészségügyi intézmények vérkészítményekkel történő egyenletes ellátásához naponta legalább 1600 – 1800 véradóra van szükség. Ennek a számnak az eléréséhez elengedhetetlen a közérthető, ám szakmailag pontos edukáció a véradási kedv növelése érdekében, ezért a két szervezet közös akciója a véradás fontosságára hívja fel a lakosság figyelmét.

A véradás népszerűsítéséhez a Bioextra idén, a Magyar Véradók Napja alkalmából úgy járul hozzá, hogy az első 1000 véradónak, aki az intézeti vérellátó központ egyikében november 25-én vért ad BIOEXTRA Ferrovit étrend-kiegészítőt ad ajándékba. A Bioextra Ferrovit komplex készítmény szerves vassal, cinkkel, rézzel, folsavval és B-vitaminokkal támogatja szervezetünket és a megfelelő vérképzést, ami egy véradás után alapvető fontosságú lehet.

VÉRÜNKBEN A SEGÍTSÉG– ADD A VÉRED MÁSOKÉRT!

Mikor? 2022. november 25.

Hol? AZ OVSZ az intézeti központokban biztosítja a véradóknak szánt ajándék terméket.  Az intézeti központok pontos címének listája megtalálható az OVSz hivatalos weboldalán, ahol további információkat kaphatunk a véradásról és annak kritériumairól. (Vérellátó központok | Országos Vérellátó Szolgálat (ovsz.hu)), valamint megtalálható a kampány központi oldalán, a ferrovit.hu oldalon is.

Ne feledjük! Vérünkben a segítség, amit másokkal is megoszthatunk,

így hőssé válni és emberi életeket menteni egyszerűbb, mint azt gondolnánk.

Az OVSz és a BIOEXTRA ezért arra kér mindenkit, hogy a kórházi ellátáshoz szükséges vérkészítmények biztosításához azok, akik betöltötték a 18. életévüket és egészségesnek érzik magukat, vegyenek részt az országban szervezett véradások valamelyikén és buzdítsák véradásra ismerőseiket, barátaikat is. Adjon vért Ön is a Magyar Véradók Napja alkalmából, és mentse meg három ember életét!

*Az ajánlat  2022. 11.25. napján a készlet erejéig érvényes az OVSz intézeti központokban.