fbpx
Ingyenes kiszállítás 10.000.- Ft felett
Aktuális akcióink

3+1 tipp a férfi egészségért

Írta: bioextra |
3+1 tipp a férfi egészségért

Hisszük, hogy az egészség nemtől és kortól függetlenül mindenkinek jár. Mégis, a tapasztalat azt mutatja, hogy a férfiakat kevésbé foglalkoztatja az egészségük: gyakran nem veszik olyan komolyan az egészséges életmódot, nem tesznek preventív lépéseket, és betegség esetén is ritkábban fordulnak orvosi segítségért, pedig az uraknak is szükségük van egy kis támogatásra egészségük megőrzéséhez.

Éppen ezért legyen szó apáról, testvérről, gyermekről, vagy bármely férfiről, aki fontos szerepet tölt be az életedben, tegyél róla, hogy eljusson hozzájuk ez a bejegyzés, és figyeljenek az itt felsorolt vitaminok és ásványi anyagok rendszeres pótlására!

egészség

1. Cink

A cinkről már számos bejegyzésben értekeztünk, ám ennek a nyomelemnek a fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. A cinknek számos sejtszintű folyamatban van szerepe, közel 100 enzim működéséhez nélkülözhetetlen, valamint a fehérje képzéshez, a DNS szintézishez, a sebek gyógyulásához, de még az immunfolyamatokhoz is elengedhetetlen.

Cinkhiány esetében fogékonyabbá válhatunk a vírusos-, és bakteriális fertőzésekre, bőrünk, hajunk, körmünk pedig repedezetté, törékennyé válik.

A férfiak esetében a fentieken túl a cink a termékenységben is meghatározó szerepet játszik, hiszen részt vesz a megfelelő tesztoszteron termelődésben, továbbá nélkülözhetetlen a spermiumok képződéséhez. Az életkor előrehaladása, a fokozódó stressz és az elhízás mind-mind az ideális tesztoszteronszint csökkenését idézhetik elő. A csökkent tesztoszteronszint pedig idővel a nemzőképességi zavarokhoz, depresszióhoz, elhízáshoz, csontritkuláshoz és szívbetegségekhez vezethet.

Egy egészséges felnőtt szervezet számára napi 10 mg cink szükséges, amit akár étkezésünkkel is biztosíthatunk, ha az alábbi cinktartalmú ételeket fogyasztjuk: osztriga, vörös húsok, teljes kiörlésű gabonák, olajos magvak, tojás, illetve egyes babfélék. A szervezetünk számára szükséges cinket olyan magas minőségű és megbízható étrend-kiegészítőkkel is biztosíthatjuk, mint a Bioextra C+Cink kapszula, mely nyújtott hatóanyag-leadásának köszönhetően a nap során fokozatosan látja el a szervezetet C-vitaminnal és cinkkel.

BIOEXTRA TIPP: C+Cink kapszula

egészség

2. Halolaj

Bár korábban a halolaj leginkább a szívbetegségek kockázatának csökkentő hatásával került be a köztudatba, napjainkban már inkább az agyra gyakorolt pozitív hatásaival hozzák kapcsolatba.

Emellett a halolaj nagyon sokoldalúan támogatja szervezetünket: gyulladáscsökkentő hatása van, védi a szívet, az ereket, továbbá a szemet és az agyat is. A halolaj kedvező hatásait annak köszönheti, hogy bővelkedik Omega-3 zsírsavakban, melyek hozzájárulnak a gyors immunválaszhoz, illetve a normális agyi működéshez. Az Omega -3 zsírsavak továbbá a vér koleszterinszintjének mérsékléséért, valamint az érfalak megfelelő rugalmasságáért felelnek, így csökkentve az érelmeszesedés és a szívinfarktus kockázatát.

A halolaj védi agyunkat a stresszes életmód jelentette káros hatásokkal szemben,

valamint kutatások igazolják, hogy a stroke utáni agykárosodás súlyosságát csökkenti a halolaj, illetve az Alzheimer – kór előrehaladását is lassíthatja.

Férfiszemmel a halolaj prosztatára gyakorolt hatásáról is érdemes pár szót ejteni: egy amerikai tanulmány szerint az alacsony zsírtartalmú étrend és halolaj-készítmények kombinációja lassítja a rákos sejtek növekedési ütemét a prosztatarákban szenvedők körében.

Az átlagos magyar étrend nem bővelkedik a halolajat nagy mennyiségben tartalmazó tengeri halakban, mint például a tonhal, lazac, vagy éppen a hering, ezért szervezetünket érdemes étrend-kiegészítőkkel is támogatnunk.

BIOEXTRA TIPP: Epovit plusz

Epovit

3. D-vitamin

Napjainkban a pandémia hatására a D-vitaminra irányuló kutatások reflektorfénybe kerültek. Korábban már számos kutatás bizonyította, hogy az immunrendszer normál működéséhez elengedhetetlen a D-vitamin, sőt, a megfázásos betegségek és az influenza időtartamát is lerövidítheti, lefolyásukat enyhítheti.

A D-vitamin legismertebb hatásaihoz tartozik, hogy hozzájárul az egészséges csontozat és fogazat fenntartásához, valamint a kálcium felszívódásához. Kevésbé elterjedt, ám a férfiak számára annál fontosabb tény, hogy egy dán tanulmány szerint a D-vitamin a spermiumok mozgékonyságának növelése révén a reproduktív egészségre is pozitív hatással van.

A hazai szakmai konszenzus napi 1500-2000 NE D3 vitamin bevitelét javasolja felnőttek számára a D-vitamin-hiány megelőzésére.

Fontos tudni, hogy szervezetünk D-vitamin szükségletét az őszi, téli hónapokban csupán az átlagos magyarországi étrend mellett nem tudjuk fedezni.

Ezért, bár a vörös húsok, olajos halak, a máj és a tojássárgája is tartalmaznak D-vitamint, ajánljuk, hogy D-vitamin pótlásra egészségeteket ellenőrzött forrásból származó, a minőségi követelményeknek megfelelő vitaminkészítményekkel is támogassátok!

 BIOEXTRA TIPP: C+D Forte

egészség

+1 Antioxidánsok

Sejtjeink nap mint nap nagymértékű terhelésnek vannak kitéve: a stressz, a napsugárzás, a fizikai megterhelés, különböző szennyezések és a szabad gyökök mind-mind potenciális károsító-források. Számos krónikus betegség kialakulásáért a szabad gyökök, azaz olyan fokozott reakcióképességű molekulák a felelősek, amik a szövetekben a fehérjék, a zsírok és a DNS oxidatív károsodását eredményezik.

Szervezetünket a szabad gyökök ellen antioxidánsokkal támogathatjuk.

Az antioxidánsok, mint például a E- és az C-vitamin, a Q10 koenzim képesek megkötni a szabad gyököket, így csökkentik az oxidatív stresszt, ezáltal különböző betegségek megelőzéséhez járulhatnak hozzá.

A Q10 koenzim leginkább arról híres, hogy lassítja az öregedési folyamatokat, pedig ezen kívül is számos pozitív hatása van. Védi az ereket, a férfiak pedig örömmel olvashatják, hogy a spermiumok minőségének javítása által fokozhatja a férfi termékenységet is.

Ikonikus termékünk, a Bioextra grapefruit mag kivonat szintén büszkélkedhet antioxidáns hatással, így segítheti a szervezet ellenállóképességét, továbbá a gyomor- és bélrendszer mikrobiológiai egyensúlyának fenntartását.

BIOEXTRA TIPP: Grapefruit mag kivonat

egészség