fbpx
Ingyenes kiszállítás 10.000.- Ft felett
Aktuális akcióink

Egy komplex vitamincsalád: a B-vitaminok szerepe az egészségmegőrzésben

Írta: bioextra |
Bioextra termék: B-komplex

A vitaminpótlás fontosságát senki sem kérdőjelezi meg.

C-vitamin az immunrendszer támogatásáért, D-vitamin a csontok épségéért, A-vitamin a szem egészségéért, E-vitamin a bőr szépségének megőrzésére. És mi a helyzet a B-vitaminokkal, az úgy nevezett B-komplex családdal? Ugyanis a B-vitaminok egy teljes vitamincsaládot alkotnak, nem csak egy különálló vegyületről beszélünk. De miért is olyan fontosak a B-vitaminok az emberi szervezet számára és hogyan juthatunk hozzájuk? Miért felelnek a szervezetünkben? Olvassátok el a témában készült legújabb cikkünket!

VÍZOLDÉKONY ÉS KOMPLEX: ezért támogasd naponta B-vitaminnal a szervezetedet

A B-vitaminok a szervezet zavartalan működéséhez nélkülözhetetlen mikrotápanyagok, elsősorban enzimatikus folyamatokban vesznek részt. A vitamincsaládba hasonló, de mégis eltérő kémiai szerkezetű vegyületek tartoznak, melyek közös jellemzője, hogy vízoldékonyak. Ez azt jelenti, hogy a szervezet számára pótlásuk napi szinten szükséges, hiszen nem képesek a zsírszövetben raktározódni, a felesleg ürül a vizelettel.

A B-vitaminok elsősorban a vékonybélből szívódnak fel.

Bioextra termék: B-komplex

ENERGIA, KIEGYENSÚLYOZOTTSÁG, EGÉSZSÉG: mi mindenre jók a B-vitaminok?

A B-vitaminok az energiatermelő anyagcserében játszanak fontos szerepet. Számtalan sejt szintű, enzimatikus biokémiai folyamat nélkülözhetetlen elemei. Fontos elemei a szénhidrát- és zsírsav anyagcserének és a számtalan redoxi folyamatnak, ami a szervezetünkben játszódik le.

B-vitamin tartalmú ételek

Kiemelt feladatuk van az idegrendszer zavartalan működésében és a mentális funkciók épségének megőrzésében, valamint az izmok és a szív zavartalan működésében.

Esztétikai szempontból is fontosak a B-vitaminok, a bőr, a haj, a köröm, a nyálkahártyák egészségét is szolgálják. A megfelelő vérképzéshez is szüksége van a szervezetnek B-vitaminokra.

Az immunrendszer védekező funkcióját is segíti ez a komplex vitamincsalád.

MIKOR ALAKUL KI HIÁNYÁLLAPOT?

Kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozással bőségesen fedezni tudjuk napi B-vitamin szükségletünket, azonban a gyomor- bélrendszeri felszívódási zavarok, vagy az alkoholizmus jelentősen nehezíti ezt a folyamatot. Idősebb korban csökken a felszívódás hatékonysága, ilyenkor szintén fokozott figyelmet igényel a B-vitamin bevitelének mennyisége.

B-VITAMIN FORRÁSOK

Szerencsére táplálékaink jócskán bővelkednek valamennyi B-vitaminban. Kiváló B-komplex forrás például a tojás, a tej és a tejtermékek, valamint a különböző húsfélék, a belsőségek. A vese vagy a máj, a vörös húsok és a csirkehús, de a tengeri halak, mint például a tonhal, a makréla vagy a lazac mind gazdag forrásai ezeknek a mikrotápanyagoknak. Továbbá az osztriga és a kagylófélék is jó választásnak bizonyulnak, ha B-vitamin pótlásról van szó.

B-vitamin tartalmú ételek

Növényi eredetű táplálékok közül első sorban a zöld leveles zöldségeket érdemes fogyasztani, valamint a teljes kiőrlésű gabonából készült termékeket, olajos magvakat, hüvelyeseket, borsóféléket és avokádót, valamint céklát.

Mint látjuk, a legtöbb ételfélében található B-vitamin, így ezek kombinációinak fogyasztásával biztosan nem kell attól tartanunk, hogy nem juttatunk szervezetünkbe kellő mennyiségű B-vitamint.

Füstölt lazacos pirítós grillezett spenóttal és buggyantott tojással reggelire, egy marék mandula tízóraira, vöröslencse curry zöldségekkel ebédre, uzsonnára egy kis céklás hummusz, vacsorára pedig egy ínyenc fehérborban párolt kagyló, és egész biztosan gondoskodtunk minden szükséges B-vitamin fogyasztásáról.

Persze ha nem vagyunk biztosak abban, hogy elég változatos étkezésünk, magas minőségű étrend-kiegészítő termékek fogyasztásával garantáltan biztosíthatjuk a szervezet számára napi szinten szükséges B-vitamin komplex mennyiségét.

HA B-KOMPLEX, AKKOR BIOEXTRA

Megérkezett a B-komplex, egy régi-új ismerős! Mostantól étrend-kiegészítő formájában is elérhető a készítményünk, amely a B-komplex vitamincsalád sokoldalúságának köszönhetően támogatja szervezetünket.

B-vitamin tartalmú ételek

A készítmény hozzájárul:

– az immunrendszer normál működéséhez,

– a normál pszichológiai funkció fenntartásához

– a kifáradás és a fáradtság, kifáradás csökkentéséhez

– valamint a normál mentális teljesítmény fenntartásához.

Többet is szeretnétek tudni a termékről? Kattints ide!

A B-vitaminok legfontosabb szerepe az idegrendszer működésének és az immunrendszer egészségének támogatása. A B-vitamin hiány vezethet többek között fáradtsághoz, ingerlékenységhez és hangulatingadozásokhoz. A B-komplex vitaminok szerepet játszanak emellett a szív egészségének, valaminta haj és a bőr szépségének fenntartásában is.

A 6-féle B-vitaminból álló Bioextra B-Komplex étrend-kiegészítő készítmény most rendkívül kedvező áron érhető el a patikákban!